Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Firma wysokich standardów

Aktualności

  • Charytatywnie !!! Wielka Kolacja Szefów - Ambasador 92 w Wisznicy

    dodano 05/11/2017 09:09

    W ramach kontynuacji projektu "Kucharze na szczycie" firma Ambasador 92 pojawiła się w Wisznicach (Karczma Góralska), gdzie członkowie TPK G&F w sobotę, 4 listopada br. zorganizowali jedną z dwóch charytatywnych Kolacji Szefów. Druga pod hasłem Wariacji Kulinarnych odbyła się w Bieszczadach w Dołżycy w Karczmie ...

    Czytaj więcej...
  • Wywiad z Moniką Ignaciuk - Made Talks - profesjonalnie o gastronomii

    dodano 27/10/2017 08:53

    Wywiad z Moniką Ignaciuk - Made Talks - profesjonalnie o gastronomii !!! Zapraszamy !!! " Stawia słodką kropkę nad i w kartach wielu polskich restauracji. Współpracuje ze świetnymi kucharzami i z restauratorami z wyobraźnią, których wspiera, gdy potrzebują inspiracji, a nawet komponowania niestandardowych deserów. Poświęca im czas, aby zaprojektować im najsłodszą cześć ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie "Czekoladowe Święta" za nami...

    dodano 25/10/2017 12:29

    Za nami kolejne szkolenie - tym razem w klimacie świątecznym - zorganizowane wspólnie z firmą Barry Callebaut. Uczestnicy po raz kolejny wracają z ogromnym bagażem wiedzy i nowych doświadczeń...    

    Czytaj więcej...
  • Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2017 - Nagroda dla Moniki Ignaciuk

    dodano 21/10/2017 21:33

    W miniony piątek (20 października) w Warszawie, w Pałacu Sobańskich, odbyła się wielka Gala - VII finał edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants. Tegoroczne wydarzenie było dla firmy Ambasador 92 bardzo wyjątkowe - technolog firmy Ambasador 92 - Monika Ignaciuk została wyróżniona w kategorii Odkrycie Roku 2017 !!! Monika Ignaciuk - Dyplomowany Mistrz ...

    Czytaj więcej...
  • Cake Festival 2017 Katowice

    dodano 14/10/2017 13:55

    Po raz drugi Międzynarodowe Centrum Targowe w Katowicach oblegane jest przez tłumy amatorów słodkości. Dzisiaj ruszyły targi Cake Festival, obfitujące w liczne konkursy, wystawy, warsztaty oraz inne słodkie atrakcje. Przedstawiciele firmy Ambasador 92 czekają przy swoim stoisku na wszystkich odwiedzających. Warsztaty, prezentacje, pokazy...  Zapraszamy !!!    

    Czytaj więcej...
  • Made Restaurants za nami...

    dodano 05/10/2017 17:27

    Niezwykle fascynująca, obfitująca w warsztaty i branżowe prelekcje konferencja Made Restaurant za nami... 4 października w Europejskim Centrum Solidarności w Gdańsku spotkali się specjaliści z branży - restauratorzy, szefowie kuchni, managerowie oraz dostawcy, by móc podzielić się swoim doświadczeniem... Przedstawiciele firmy Ambasador 92 również tam byli. Przy specjalnie przygtowoanym ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie "Smaki Jesieni"

    dodano 04/10/2017 18:32

    Dzisiaj dobiegł końca drugi dzień szkolenia z cyklu "Smaki Jesieni". W roli prowadzących - Ania Płochocka (Master Martini) Ania Wiesiołek oraz Sebastian Kot (Ambasador 92). Uczestnicy nabyli niezbędną wiedzę, poznali nowe receptury, a przede wszystkim mieli niepowtarzalną okazję poznać produkty Master Martini i ich zastosowanie w praktyce.  Takie szkolenia to niesamowita ...

    Czytaj więcej...
  • Made Restaurant 2017 Gdańsk

    dodano 02/10/2017 14:58

    Już 4 października w Gdańsku odbędzie się Biznesowa Konferencja Gastronomiczna - Made Restaurants. Spotkanie obfitować będzie w liczne warsztaty, prelekcje i debaty. Wśród prelegentów nie zabraknie takich osobistości jak nasz wieloletni Ambasador ds. Gastronomii - Pan Jarosław Walczyk oraz nasz dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i wieloletni technolog firmy Ambasador 92 - Monika ...

    Czytaj więcej...
  • 14 edycja Master Chefs for Dogs !!!

    dodano 30/09/2017 17:17

    Niesamowita charytatywna inicjatywa, której celem jest zebranie darów na rzecz potrzebujących czworonogów. Aby zachęcić wszystkich do wzięcia udziału w tym wydarzeniu, warto wspomnieć iż znani ze szklanego ekranu kucharze, będą wspólnie gotować dla wszystkich wspierających tę akcję.  Inicjatorami i jednocześnie organizatorami owego wydarzenia są Marcin Kaczmarek-Pielin ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Denisem Zuev

    dodano 28/09/2017 11:16

    Akademia Pomysłów po raz kolejny w swoich progach gościła światowej sławy mistrza sugarcraftingu - Pana Denisa Zuev, który przeprowadził w dniach 25-27 września szkolenie z tworzenia figurek z masy cukrowej - "Pegaz i wróżka". Podobnie jak podczas szkolenia majowego - chętnych było wielu, jednak liczba miejsc była ograniczona. Wszystko po ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Master Martini

    dodano 25/09/2017 09:01

    Akademia Pomysłów zaprasza na szkolenie, które odbędzie się już 3 i 4 października !!! Chętnych zapraszamy !!! Szczegóły poniżej ...

    Czytaj więcej...
  • Seminarium cukiernicze FABBRI

    dodano 22/09/2017 11:13

    W dniach 19-21.09.2017 Akademia Pomysłów gościła technologa firmy Fabbri, który poprowadził niesamowite warsztaty cukiernicze. Rodowity Sycylijczyk, cukiernik z powołania, niezastąpiony i bezkonkurencyjny Mario Graditi wprowadził wszystkich uczestników w tajniki swoich niepowtarzalnych receptur, podzielił się swoja wiedzą i doświadczeniem. Dziękujemy !!! 

    Czytaj więcej...
  • Cake Festival 2017

    dodano 15/09/2017 11:32

    Już 14-15 października kolejna odsłona Cake Festival 2017 !!! Przy stoisku Ambasador 92 przewidujemy wiele atrakcji: 14.10.2017     11:00-13:30   Renata Martyna - Prezentacja barwników cukrowych Rainbow Dust.                      Malowanie rzeźby z czekolady plastycznej  14:15:15:00   Monika Ignaciuk - Smaki tortów - najnowsze trendy, techniki, struktury  15:30-17:00 ...

    Czytaj więcej...
  • Kongres Szefów Kuchni 2017

    dodano 12/09/2017 13:46

    Już niebawem kolejna edycja Kongresu Szefów Kuchni !!! 11 października 2017 My też tam będziemy !!!  Największe spotkanie szefów kuchni odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym, przy ul. Marsa 56C w Warszawie Zapraszamy !!!

    Czytaj więcej...
  • Seminarium cukiernicze Fabbri

    dodano 29/08/2017 15:41

    Zapraszamy wszystkich chętnych na seminarium cukiernicze. W roli prowadzącego technolog firmy Fabbri - Mario Graditi !!!  

    Czytaj więcej...
  • Sklep stacjonarny i internetowy

    dodano 28/08/2017 08:07

    Zapraszamy wszystkich do naszego firmowego sklepu, znajdującego się w Piasecznie, przy ul. Raszyńskiej 13. Dla tych, którzy mieszkają nieco dalej - zapraszamy do dowiedzenia naszego sklepu internetowego - www.republikasmaku.net  

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 charytatywnie - Projekt RYSY !!!

    dodano 22/08/2017 09:21

    Ekipa z firmy Ambasador 92 działa charytatywnie. Włączyliśmy się do akcji “Kucharze na szczycie” w ramach Projektu Rysy - którego założeniem jest wspólne wejście i zdobycie najwyższego szczytu Tatr - Rys, gdzie po wejściu grupa kucharzy będzie wspólnie gotować. Całe wydarzenie zorganizowane jest w celu w wsparcia Pana Marcina ...

    Czytaj więcej...
  • Ruszył nasz firmowy sklep internetowy !!!

    dodano 04/08/2017 15:49

    Z ogromną przyjemnością oznajmiamy, iż uruchomiliśmy nasz firmowy sklep internetowy - www.republikasmaku.net Teraz można dokonać zakupów zarówno w naszym sklepie stacjonarnym, jak i w sklepie internetowym. Przy zamówieniach za min. 400 PLN - dostawa gratis, a przy opcji odbiór własny - dodatkowy rabat 5%. Zapraszamy na zakupy !!!  

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Denisem Zuev - 25-27.09.2017

    dodano 15/07/2017 21:18

    Po raz kolejny w naszej Akademii Pomysłów zawita światowej klasy sugarcrafter Denis Zuev !!! Termin 25-27 września 2017 Istnieje możliwość zapłaty w ratach !!! Zapraszamy !!! szczegóły: pnowakowska@ambasador92.pl

    Czytaj więcej...
  • Dorszowe Żniwa 2017

    dodano 06/07/2017 21:03

    Dokładnie tydzień temu trwały ostatnie przygotowania do wilekiego branżowego wydarzenia, jakim są Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Była to kolejna - XIV edycja, osadzona w murach średniowiecznego Zamku w Gniewie. Firma Ambasador 92 wspierała owo wydarzenie, a nasza technolog Monika Ignaciuk znalazła się w zaszczytnym gronie jury, co więcej ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie Charytatywne - Tort malowany motylami - dla Beaty Prusak

    dodano 04/07/2017 15:13

    Wspieramy Akcję Charytatywną !!!   Beata Prusak (Pierniczki do Zadań specjalnych) specjalistka w dekoracjach z lukru królewskiego, a na codzień mama czwórki dzieci właśnie rozpoczyna trudną walkę z chorobą nowotworową. By ją wspomóc finansowo (koszty leczenia, operacji), bliska przyjaciółka Pani Ewa Drzewicka (Jula Smakula)  organizuje Szkolenie "Tort malowany ...

    Czytaj więcej...
  • Nowość w ofercie Ambasador 92 !!!

    dodano 29/06/2017 14:40

    Miło nam poinformować, iż poszerzyliśmy naszą ofertę o aromatyczne herbaty Basilur. Są to mieszanki tradycyjnej herbaty cejlońskiej wzbogacone o nuty owocowe i orientalne. Zapraszamy !!!  

    Czytaj więcej...
  • Wielkopolski Kucharz Roku 2017

    dodano 21/06/2017 09:33

    9 czerwca w Pałacu Tłokinia miała miejsce kolejna edycja konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2017. Każdego roku, wydarzenie to pozwala na odkrywanie, poznawanie czy wreszcie zaprezentowanie regionalnych tradycji kulinarnych w połączeniu z obowiązującymi światowymi trendami. Konkurs ten jest również wspaniałą okazją do spotkania i wymiany doświadzceń wśród kucharzy. Firma ...

    Czytaj więcej...
  • Dorszowe Żniwa 2017

    dodano 19/06/2017 14:17

    Już za chwilę odbędzie się kolejna edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Całość wydarzenia odbędzie w niesamowitej atmosferze średniowiecznego Zamku w Gniewie. Wśród znakomitego grona jury znajdzie się również nasz technolog, Pani Monika Ignaciuk, a firma Ambasador 92 jest jednym z głównych ...

    Czytaj więcej...
  • Medal Europejski 2017

    dodano 12/06/2017 08:14

    W dniu 7 czerwca br. w Salach Redutowych Teatru Wielkiego miał miejsce finał kolejnej edycji Medalu Europejskiego. Tym razem nagrodzone zostały 132 firmy, w tym również firma Ambasador 92, za zaopatrzenie rynku w surowce do produkcji piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej.    

    Czytaj więcej...
  • 10 lat minęło...

    dodano 05/06/2017 13:02

    Miło nam poinformować, iż nasz oddział w Gdańsku świętował jubileusz X-lecia działalności. Nie obyło się bez wzruszeń, wspomnień, gratulacji… Firma Ambasador 92 funkcjonuje na rynku już 25 lat. Jest to z pewnością niepodważalny sukces, ale również ogrom pracy, zaangażowania wszystkich jej pracowników, a w tym również tych ...

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 otrzymuje tytuł Złotego Płatnika 2016

    dodano 29/05/2017 09:38

    Firma Euler Hermes po raz kolejny wyróżniła firmę Amabasador 92 tytułem Złotego Płatnika 2016. Plebiscyt Złoty Płatnik prowadzony jest od kilku lat, a w badaniu bierze udział ponad 300 tys. firm ze wszystkich branż. Kryteria, które muszą być spełnione do uzyskania wyróżnienia, to m.in. wskaźnik  płatniczy ...

    Czytaj więcej...
  • Barry Callebaut w Akademii Pomysłów

    dodano 24/05/2017 18:54

    Dzisiaj w Akademii Pomysłów gościliśmy technologa firmy Barry Callebaut, Pana Adama Marszałka, który wprowadził nas w tajniki świata czekolady. Powstały wyśmienite torty i monoporcje... Uczestnicy pilnie analizowali każdy krok prowadzącego, wczytywali się w receptury, a na koniec skosztowali tych wszystkich pyszności, które powstały... Na pewno dzisiejsze doświadczenia ...

    Czytaj więcej...
  • Sugarcrafting z Denisem ZUEV !!!

    dodano 19/05/2017 21:14

    W dniach 16-19 maja gościliśmy w naszej Akademii Pomysłów - światowej sławy sugarcraftera - Pana Denisa Zuev. Pan Denis przeprowadził dwa szkolenia z tworzenia figurek z masy cukrowej - "Balet" oraz "Dziewczynka na rowerze". Mimo wielu chętnych, liczba miejsc była ograniczona, tak by każdy z uczestników mógł liczyć na indywidualne ...

    Czytaj więcej...
  • Targi Mazury HoReCa 2017

    dodano 29/04/2017 20:31

    W dniach 25-26.04.2017 miała miejsce druga edycja branżowych targów Mazury Horeca 2017. Podczas owego wydarzenia odbyły się liczne konkursy kulinarne, m.in Zielona Budka Master Challenge - dla uczniów szkół gastronomicznych jak i profesjonalistów. Wśród wyśmienitego grona jury, znalazł się nasz technolog Monika Ignaciuk ...

    Czytaj więcej...
  • Życzenia wielkanocne

    dodano 14/04/2017 09:06

    Czytaj więcej...
  • Sesja fotograficzna Akademia Kulinarna

    dodano 12/04/2017 12:36

    W Akademii Pomysłów wiele się dzieje ... Dzisiaj ruszyła sesja fotograficzna do Akademii Kulinarnej, magazynu skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych oraz młodych kucharzy zaczynających swoją kulinarną, zawodową przygodę. W każdym wydaniu zamieszczane są przepisy ilustrowane etapami przygotowania dań/deserów, które w sposób jasny pokazują proces ...

    Czytaj więcej...
  • Słodkie dekoracje w sklepie Ambasador 92

    dodano 04/04/2017 13:01

    Wielkanoc już za pasem... Póki na to czas... Zapraszamy na zakupy do naszego sklepu stacjonarnego, m.in. po słodkie dekoracje wielkanocne... Wyjątkowo w najbliższą sobotę sklep będzie otwarty w godz. 7:00-14:00 Serdecznie zapraszamy !!!    

    Czytaj więcej...
  • Seminaria Lodziarskie 2017

    dodano 28/03/2017 10:20

    Za nami Seminaria Lodziarskie 2017… Jak co roku, seminaria organizowane są przez Akademię Pomysłów oraz firmę Fabbri. Odbyły się w 4 lokalizacjach - Gdańsku, Orzyszu, Warszawie i Lublinie… Uczestnicy mieli niepowtarzalną okazję zapoznania się - jeszcze przed sezonem - z nowościami i panującymi trendami.        

    Czytaj więcej...
  • Gala Gazeli Biznesu

    dodano 16/03/2017 21:30

    Firma Ambasador 92 po raz kolejny została uhonorowana statuetką Gazeli Biznesu 2017 oraz Super Gazeli !!! Podczas uroczystej Gali nagrodę w imieniu firmy Ambasador 92 odebrał Dyrektor Roman Olszak  

    Czytaj więcej...
  • Chefs Battle 2017

    dodano 13/03/2017 21:39

    Już niebawem dzięki naszemu partnerowi - firmie Barry Callebaut będzie  miało miejsce niecodzienne wydarzenia !!!

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Mistrzem Sugarcraftingu Denisem Zuev !!!

    dodano 07/03/2017 20:47

    DENIS ZUEVUtalentowany młody artysta pochodzący z Rosji, ukończył Wydział Artystyczny, zdobywca złotego medalu na targach ślubnych w Moskwie w 2013 roku. Jego figurki rozpoznawane są nie tylko w Europie ale i na całym świecie. Specjalista od wiernego oddawania ludzkiej anatomii oraz prac przestrzennych z wykorzystaniem stelaży.Kursy odbędą się ...

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 na Expo Sweet 2017

    dodano 06/03/2017 13:06

       Za nami kolejna, 9. edycja największych w kraju targów cukierniczych i lodziarskich - Expo Sweet 2017. Jak co roku dla każdego wystawcy jest to okres wytężonej pracy i 100% zaangażowania. Efekty co roku zaskakują…I tym razem też tak było… zostały odkryte nowe talenty podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tort ...

    Czytaj więcej...
  • Zaproszenie na Seminaria Lodowe !!!

    dodano 01/03/2017 20:26

    Zapraszamy na seminaria lodowe 2017 !!! Seminaria odbędą sie w 4 lokalizacjach: Zaczynamy w Gdańsku 14.03, następnie Orzysz 16.03, Warszawa 21.03 oraz Lublin 23.03 !!!  

    Czytaj więcej...
  • Zaproszenie Targi Expo Sweet 2017

    dodano 17/02/2017 13:52

    Już za kilka dni Targi Expo Sweet 2017 !!! Zapraszamy do nas - stoisko nr 79 hala A...  

    Czytaj więcej...
  • Podziękowanie WOŚP 2017

    dodano 10/02/2017 11:24

        My również dziękujemy  !!!

    Czytaj więcej...
  • Szukamy Kierowcy !!! Dwie lokalizacje

    dodano 31/01/2017 09:40

    Stanowisko: Kierowca Miejsce pracy: mazowieckie/ Piaseczno  oraz pomorskie Kowale k.Gdańska   Opis stanowiska: - realizacja dostaw do klientów na terenie obsługiwanego regionu; - wyładunek transportowanych towarów; - kontrola temperatury przewozu; - dbałość o prawidłowy obieg dokumentów związanych z transportem towarów; - reprezentowanie firmy przed przedstawicielami klienta; - odbiór i rozliczenie należności ...

    Czytaj więcej...
  • WOŚP - XXV Finał !!!

    dodano 17/01/2017 13:02

    15 stycznia 2017 miał miejsce XXV Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy !!! Kolejne rekordy, kolejne gesty małe i duże ludzi dobrego serca... Firma Ambasador 92 jak co roku wspierała na "słodko" wolontariuszy w Sztabie WOŚP w Piasecznie. Dodatkowo wsparliśmy Klub Szefów Kuchni we wspaniałej idei "Gotuj z sercem", która ...

    Czytaj więcej...
  • Podziękowanie - Polscy Kucharze Seniorom

    dodano 05/01/2017 12:45

    13 grudnia w Folwarku Szlacheckim w Kończycach Wielkich na Śląsku Cieszyńskim odbyło się niecodzienne wydarzenie kulturalno-kulinarne czyli Polscy Kucharze Seniorom „Świeć Betlejemska Gwiazdo”. Znakomite grono kucharzy, mistrzów i mistrzyń sztuki kulinarnej z całego kraju po raz kolejny zorganizowało wspaniałą akcję charytatywną, tym razem skierowaną do seniorów. Firma Ambasador ...

    Czytaj więcej...
  • Wesołych Świąt !!!

    dodano 23/12/2016 14:59

    Czytaj więcej...
  • Wine Food & Noble Night

    dodano 28/10/2016 12:09

    Wielka Gala Wine&Food Noble Night czyli 9. finał jednego z najbardziej prestiżowych i jednocześnie najtrudniejszych konkursów kulinarnych w Polsce, w którym wzięło udział 12 najlepszych restauracji z całego kraju, już za nami… Konkurs i Wielka Gala zostały zorganizowane przez NOBLE BANK oraz NOBLE CONCIERGE. Dzięki organizatorom przeżyliśmy ...

    Czytaj więcej...
  • Szukamy Handlowca

    dodano 21/09/2016 15:16

    W związku z dynamicznym rozwojem rynku poszukujemy kandydatów na stanowisko:   Przedstawiciel Handlowy   Miejsce pracy: Bydgoszcz, Toruń   Opis stanowiska: Praca w terenie, Nawiązywanie nowych kontaktów handlowych, Rozwój rynku Spotkania z klientami, Realizacja planów sprzedażowych, Raportowanie efektów pracy, Tworzenie bazy kontaktów   Wymagania: Zaangażowanie, kreatywność, terminowość i ...

    Czytaj więcej...
  • Pradawne zboża CSM

    dodano 22/06/2016 10:21

    Spośród prastarych zbóż najbardziej znany jest obecnie orkisz. Spora w tym zasługa świętej Hildegardy z Bingen, średniowiecznej mistyczki, zielarki i znawczyni medycyny naturalnej. Jej zalecenia dietetyczne sprzed tysiąca lat przeżywają obecnie prawdziwy renesans. Orkisz jest jednym z najstarszych podgatunków pszenicy. Został jednak wyparty przez nowoczesne odmiany pszenicy ...

    Czytaj więcej...
  • Oferta pracy - Technolog branży lodziarskiej i cukierniczej

    dodano 03/06/2016 13:19

    Technolog branży lodziarskiej i cukierniczej   Miejsce pracy: mazowieckie / Piaseczno   Opis stanowiska prowadzenie szkoleń/prezentacji lodziarskich i cukierniczych z zakresu produkcji oraz dekoracji lodów, wyrobów cukierniczych i czekoladowych doradztwo technologiczne szkolenie pracowników firmy dbanie o dobry wizerunek firmy reprezentowanie firmy na terenie kraju   Wymagania umiejętności praktyczne oraz wiedza ...

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 sponsorem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy w daniach regionalnych

    dodano 20/05/2016 14:45

    Ambasador 92 został sponsorem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy w daniach regionalnych na Olimpiadę w Erfurcie 2016.  

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 laureatem Plebiscytu Złoty Płatnik 2015

    dodano 19/05/2016 11:48

    Firma AMBASADOR 92 SP. Z O.O. SP.K. (NIP 5210080686) została laureatem Plebiscytu Złoty Płatnik 2015, organizowanego przez Euler Hermes Collections, lidera w zarządzaniu należnościami. Złoty Płatnik 2015 to prestiżowe wyróżnienie za zachowanie najwyższych standardów dyscypliny płatniczej, które jest przyznawane firmom spełniającym jednocześnie wszystkie z następujących ...

    Czytaj więcej...
  • HoReCa Mazury

    dodano 06/05/2016 12:40

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Teresą Henriques

    dodano 05/05/2016 15:15

    Warsztaty z firmą Master Martini - 02.06.2016   Cake Design – English Style Prowadzi: Teresa Henriques   Teresa Henriques to znana portugalska “cake designer” z przeszło 25-letnim doświadczeniem,  zdobytym w sławnych angielskich szkołach. Posiadaczka tytułu Mistrza Cukiernictwa oraz autorka dwóch książek - “Sweet Moments” i “Great Moments”. Regularnie obecna w czasopismach branżowych ...

    Czytaj więcej...
  • Certyfikat Złoty Płatnik 2015

    dodano 05/05/2016 09:02

    Jest nam niezmiernie miło poinformować, że zostaliśmy wyróżnieni przez firmę Euler Hermes certyfikatem Złoty Płatnik 2015.

    Czytaj więcej...
  • 26-27.04 - Szkolenie "Czas Pierwszej Komunii"

    dodano 15/04/2016 13:23

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie "Francuskie desery nad Wisłą"

    dodano 07/04/2016 11:25

    Czytaj więcej...
  • Wesołego Alleluja!

    dodano 23/03/2016 09:51

    Czytaj więcej...
  • Ambasador 92 - Gazele Biznesu 2015

    dodano 11/03/2016 10:44

    W dniu 9.03.2016 r. mieliśmy okazję wziąć udział w gali rozdania Gazeli Biznesu za rok 2015. Jesteśmy zaszczyceni, że po raz kolejny zostaliśmy nagrodzeni tą prestiżową statuetką. Z tej okazji chcieliśmy podziękować wszystkim, którym zawdzięczamy nasz sukces - Partnerom Biznesowym, Klientom i Pracownikom Firmy.  

    Czytaj więcej...
  • Seminaria Lodowe (Warszawa, Lublin, Orzysz, Gdańsk)

    dodano 01/03/2016 09:17

    Serdecznie zapraszamy do udziału w naszych seminariach lodowych. Nasi technolodzy oraz Raffaele Derosa z firmy Fabbri przedstawią Państwu nowości ze świata lodowych przysmaków, a także pokażą najlepsze sposoby na przygotowanie niedrogich i smacznych deserów. Po więcej informacji prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy z naszymi filiami terenowymi.

    Czytaj więcej...
  • Expo Sweet 2016

    dodano 18/01/2016 14:14

    Szanowni Państwo, Ósma edycja Targów Expo Sweet odbędzie się w dniach 21-24 lutego 2016, w hali targowej MTPolska przy ul. Marsa 56 w Warszawie w godzinach od 10:00 do 18:00 (24.02 - do 16:30). Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska nr 79, znajdującego się w hali A ...

    Czytaj więcej...
  • Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku!

    dodano 16/12/2015 09:33

    Czytaj więcej...
  • Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne

    dodano 26/11/2015 12:40

    Uprzejmie informujemy, że już w piątek, 27.11.2015 r., w bydgoskim Hotelu City, odbędzie się XIII edycja konkursu Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. Od dwóch lat konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski, a zwycięzca otrzymuje nominacje do półfinału. Honorowy patronat nad konkursem objął Prezydent Miasta Bydgoszczy Rafał Bruski ...

    Czytaj więcej...
  • Festiwal Czekolady i Słodyczy 2015

    dodano 13/11/2015 13:32

    Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia w dniach 13-15 listopada naszego stoiska na Festiwalu Czekolady i Słodyczy, odbywającego się w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.    Aby ułatwić Państwu wejście na targi, zachęcamy do pobrania zaproszenia, uprawniającego do wejścia z 50% zniżką. Wystarczy kliknąć tutaj, a potem je wydrukować.  Nasz zespół ...

    Czytaj więcej...
  • Nagroda dla Jarosława Walczyka - naszego Ambasadora Smaku

    dodano 19/10/2015 14:42

    17 października br. w toruńskim Dworze Artusa odbył się Finał V edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurant. Jest nam niezmiernie miło poinformować, że nasz Ambasador Smaku, Jarosław Walczyk, otrzymał nagrodę dla Najlepszego Szefa Kuchni Roku 2015, a prowadzona przez niego restauracja Strefa - nagrodę dla Najlepszej Restauracji Roku 2015. Serdecznie ...

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie "Smaki współczesnej Italii"

    dodano 19/10/2015 12:54

    Zapraszamy na szkolenie Smaki współczesnej Italii, które przygotowaliśmy wraz z firmą Fabbri 1905. Warsztaty poprowadzi Francesco Elmi.   Francesco Elmi zdobywał pierwsze doświadczenia cukiernicze w znamienitym laboratorium Pasticceria Calderoni di Bologna. Od 1994 roku jest konsultantem firmy Fabbri 1905, odpowiedzialnym za szkolenia i demonstracje. Uczestniczy w międzynarodowych targach branżowych ...

    Czytaj więcej...
  • Transatlantyk 2015 - Kino Kulinarne

    dodano 14/08/2015 14:36

    Transatlantyk Festival Poznań już po raz piąty zaprosił widzów na wieczory Kina Kulinarnego, w ramach którego jak co roku prezentowane jest pięć wyjątkowych kolacji inspirowanych pięcioma filmami. Ambasador92 też tam byliśmy! Na jednej z kolacji serwowane były desery naszej koleżanki Moniki Ignaciuk.    

    Czytaj więcej...
  • Warsztaty z Ambasadorem 92

    dodano 06/08/2015 15:18

    Warsztaty z Ambasadorem 92 - po raz drugi! Ogromna porcja inspiracji, nowych kompozycji smakowych oraz nowatorskich dekoracji. Przygotowanie deserów, aranżacja poszczególnych elementów na talerzu - to bardzo ważne jak wydobyć najlepsze smaki, a nie zmieszać wszystkiego. To właśnie pokazywała Monika Ignaciuk na wczorajszym szkoleniu w Akademii Pomysłów.   

    Czytaj więcej...
  • Warsztaty w Starych Jabłonkach

    dodano 30/06/2015 15:16

    W dniach 23-24.06 odyło się szkolenie dla przedstawicieli sektora gastronomicznego. Uczestnikami szkolenia byli szefowie kuchni kilku Hoteli z całej Polski, ale także uczestnicy programu Master Chef. Na szkoleniu, które prowadziła Monika Ignaciuk przedstawiliśmy desery a'la carte, desery finger foods oraz ciekawe pomysły na ciasta bankietowe.  Dziękujemy Waszystkim ...

    Czytaj więcej...
  • Medal Europejski za 2014

    dodano 16/06/2015 14:11

    KOLEJNY MEDAL EUROPEJSKI ZA 2014 dla firmy Ambasador92 Business Centre Club, przy Honorowym Patronacie Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego z siedzibą w Brukseli oraz Ministra Spraw Zagranicznych RP jest organizatorem ogólnopolskiego przedsięwzięcia pod nazwą Medal Europejski. Medalem Europejskim wyróżniane są wyroby i usługi, które odpowiadają standardom europejskim. Nominowane usługi ...

    Czytaj więcej...
  • Poszukujemy pracownika!

    dodano 26/05/2015 11:14

    Aktualnie poszukujemy pracownika na stanowisko Magazynier   Wymagania: - uprawnienia na wózki widłowe - książeczka do celów sanitarno- epidemiologicznych - zaświadczenie o niekaralności - mile widziane doświadczenie w obsłudze terminali kodów kreskowych   Proponujemy: - stałą umowę o pracę - prace w systemie trzy zmianowym   Swoje Aplikacje prosimy kierować do Pana Piotra Wieczorka,  email: pwieczorek ...

    Czytaj więcej...
  • Master Chef 4Dogs - pomagamy bezdomnym zwierzętom

    dodano 21/05/2015 14:37

    Firma Ambasador 92 zaprasza na wyjątkowe wydarzenie Master Chef 4Dogs! Wspólnie z Fundacją Serce dla Zwierząt Wspieramy bezdonme zwierzaki. Przylącz się do nas i pomóż. Przyjdź 30 Maja do Restauracji Vilanova ul. Klimczaka 22 do Wilanowa, Start godz.13:00.  Master Chefs 4 Dogs to cykl imprez kulinarnych ...

    Czytaj więcej...
  • 20 Jubileusz "Oddziału Orzysz"

    dodano 04/05/2015 12:23

    20 lat temu w Orzyszu na Mazurach powstał pierwszy Oddział firmy Ambasador 92... Historię firmy Ambasador92 tworzą różne wydarzenia, ale także ludzie i ich osiągnięcia. Dla Orzysza minione lata pod wieloma względami były wyjątkowe. Udało się wybudować i otworzyć nową siedzibę. Do zespołu dołączyło, kilkoro nowych, znakomitych pracowników ...

    Czytaj więcej...
  • Kartka Wielkanocna 2015

    dodano 31/03/2015 11:50

    Czytaj więcej...
  • Seminaria lodziarskie 2015 relacja

    dodano 20/03/2015 12:15

    Nasze turne po Polsce juz zakończone. Seminaria lodziarskie odbyły się w Gdańsku, Orzyszu, w Warszawie/Łomianki oraz na Lubelszczyźnie. Nasze pokazy lodowe porwadzone były jak zawsze przez naszych technologów: Monikę Ignaciuk, Andrzeja Frankiewicza, Annę Wiesiłołek oraz Raffaela Derosa przedstawiciela firmy Fabbri. Pokazaliśmy Pańswu na nich Nowości lodowe 2015, kt ...

    Czytaj więcej...
  • Expo Sweet 2015 relacja

    dodano 09/03/2015 09:24

    Expo Sweet 2015 - najsłodsze targi w Polsce! Szanowni Państwo kolejna edycja targów juz za nami. Dziękujemy Wszystkim Wam za odwiedzenie naszego stoiska. Mamy nadzieję, że nasze tergoroczne propozycje przypadły Państwu do gustu i będziecie z powodzeniem wdrażać je do swoich zakładów produkcyjnych. Zapraszamy do kontaktu z nami, chętnie ...

    Czytaj więcej...
  • Zaproszenie na Expo Sweet 2015

    dodano 16/02/2015 11:38

    Szanowni Państwo! Zapraszamy do odwiedzenia nas podczas Targów Expo Sweet w Warszawie w dniach 22-25 luty 2015. Wiecej infomacji: http://exposweet.pl/o-targach  

    Czytaj więcej...
  • Zaproszenie na Seminaria lodziarskie 2015

    dodano 09/02/2015 14:27

    Zapraszamy na SEMINARIA LODZIARSKIE 2015 10 marca Gdańsk - Hotel Pod Lipami Łęgowo k/Pruszcza Gdańskiego, ul. Tczewska 57 12 marca Orzysz - Ośrodek Konferencyjny "PERŁA" w Orzyszu,  ul.Wierzbińska 8 16 marca Warszawa - Łomianki, ul. Warszawska 82 17 marca Lublin - Hotel "Pod Kasztanami", ul. Krężnicka 96A   Wszystkie seminaria rozpoczynają się ogodz ...

    Czytaj więcej...
  • Życzenia Świąteczne

    dodano 15/12/2014 13:37

    Czytaj więcej...
  • Artykuły, prasa

    dodano 03/12/2014 11:49

    Artykuły

    Czytaj więcej...
  • Drożdże Babuni 100g - Do słodkich wypieków

    dodano 01/12/2014 14:37

    Drożdże Babuni w nowym opakowaniu 100g - dostęne u nas na specjalne zamówienie.

    Czytaj więcej...
  • Oferta Pracy

    dodano 30/10/2014 12:42

    Pilnie poszukujemy pracownika na stanowisko Magazynier   Wymagania: - uprawnienia na wózki widłowe - książeczka do celów sanitarno- epidemilogicznych - zaświadczenie o niekaralności - mile widziane doświadczenie w obsłudze terminali kodów kreskowych   Proponujemy: - stałą umowę o pracę - prace w systemie trzy zmianowym   Aplikacje prosimy przesyłać pod adres: magazyn@ambasador92.pl

    Czytaj więcej...
  • Aby więcej sprzedawać pieczywa, czy warto szkolić personel?

    dodano 02/10/2014 13:09

    Aby sprzedawać więcej pieczywa personel musi przejść odpowiednie szkolenia? W Polsce wyraźnie widać wzrost zainteresowania pieczywem funkcjonalnym. Już większość piekarni i część sklepów wprowadza taki asortyment do sprzedaży - ocenia Andrzej Piętka z Akademii Wypieków. Jego zdaniem, ten rodzaj pieczywa jest produktem impulsowym.   - Obserwowany spadek konsumpcji pieczywa kłóci ...

    Czytaj więcej...
  • Medal Europejski 2014

    dodano 04/06/2014 09:29

    Szanowni Państowo! Otrzymalismy Medal Europejski 2014 za zaopatrzenie rynku w surowce do produkcji piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej. XXV Edycja Medalu Europejskiego Medal Europejski jest niekomercyjną, ogólnopolską inicjatywą najważniejszej dla przedsiębiorców instytucji działającej przy Komisji Europejskiej - Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego, Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Business Centre Club. Celem nagrody jest ...

    Czytaj więcej...
  • Wesołego Alleluja!

    dodano 15/04/2014 15:31

    Z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy naszym Klientom i Partnerom Biznesowym, aby ten wyjątkowy czas był pełen wiary, nadziei i miłości, a spotkania w gronie Najbliższych upływały w miłym, wiosennym nastroju. Zarząd i pracownicy firmy Ambasador 92    

    Czytaj więcej...
  • Super Gazela Biznesu 2013

    dodano 25/03/2014 09:26

    13 marca 2014 r. w Warszawie w Hotelu Sofitel Victoria odbyła się uroczysta Gala Gazele Biznesu 2013. W trakcie Gali nagrodzone zostały najszybciej rozwijające się firmy z województwa mazowieckiego, firma Ambasador 92 otrzymała Super Gazelę Biznesu, którą odebrał V-ce Prezes Krzysztof Jakubowski.    Więcej zdjęć z rozdania Gazel Biznesu ...

    Czytaj więcej...
  • IV Edycja Expo Sweet za nami...

    dodano 21/02/2014 13:42

    W dniach 18-20.02.2014 odbyły się najważniesze targi cukierniczo lodziarskie w Polsce EXPO SWEET. Na tegoroczny sezon lodziarski przedstawiliśmy nowy smak lodów: Chlebowe włoskiego producenta Fabbri. Delikatne w smaku, a w połączeniu z różnymi Variegatami można stworzyć niepowtarzalne smaki. Najwiekszą popularnością cieszyky się smaki Chleb z figą ...

    Czytaj więcej...
  • Najlepszy dystrybutor 2013

    dodano 22/01/2014 12:55

     Sigep 2014 Nasze najnowsze wyróżnienie - jeszcze gorące! Prosto z targów SIGEP we Włoszech. Ambasador92 otrzymał nagrodę za najlepszego Dystrybutora produktów Fabbri w Europie 2013. Jesteśmy bardzo dumni z tej nagrody - nasza praca i wysiłek opłaciły się. Dziękujemy również Wszystkim naszym klientom, którzy wiernie pracują ...

    Czytaj więcej...
  • Witamy na naszej nowej stronie!

    dodano 16/01/2014 14:40

    Szanowni Państwo! Witamy na naszej nowej stronie. Mamy nadzieję, że nasz nowy serwis internetowy będzie dla Państwa ciekawy oraz inspirujacy. Zapraszamy do częstego odwiedzania naszej strony, gdzie znajdziecie prócz całej naszej oferty - ciekawoski cukiernoczo piekarnicze, aktualne promocje oraz nowatorskie przepisy, które powstają zawsze na potrzeby szkoleń w Akademii ...

    Czytaj więcej...
  • Wesołych Świąt - Życzenia

    dodano 19/12/2013 09:44

    Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia składamy Państwu serdeczne życzenia wszelkiej pomyślności, niepowtarzalnej atmosfery, ciepła oraz obfitości wszelkich dóbr. Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia, poczucie prywatnego i zawodowego spełnienia towarzyszą Państwu przez cały Nowy Rok. Zarząd i pracownicy firmy

    Czytaj więcej...
  • AKADEMIA POMYSŁÓW

    dodano 23/08/2013 12:55

    Szanowni Państwo! Akademia Pomysłów wznawia szkolenia już od września br.  Zapraszamy na pierwsze szkolnie już 17-18.09.2013 - program autorski przygotowany przez naszych technologów. Aby wziąc udział, należy skontaktować się z naszym działem sprzedaży 22 711 33 33 i zarezerwować miejsce.                                            SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

    Czytaj więcej...
  • V edycja Expo Sweet 2013

    dodano 25/02/2013 12:37

    Już za nami V edycja targów Expo Sweet 2013 Dziękujemy wszystkim za odwiedzenie naszego stoiska!

    Czytaj więcej...
  • Szkolenie z Alexandre Bourdeaux

    dodano 25/11/2012 13:19

    Tym razem Akademia Pomysłów gościła słynnego doradcę technologicznego firmy Callebaut- Alexandre Bourdeaux. Deser z orzechami pekan. Aleksander dziekujemy za wspaniałe szkolenie. Czekamy do następnego spotkania.    

    Czytaj więcej...
  • Słynne twarze Akademii Pomysłów

    dodano 29/10/2012 13:05

    Akademia Pomysłów gościła technologoa firmy Fabbri - Domenico Constanza (od lewej)   Okazuje się, że Fabbri to nie tylko komponenty do lodów, ale także wspaniałe produkty dla cukiernictwa. Domenico podzielił się z nami i wspaniałymi recepturami cukierniczymi z wykorzystaniem proguktów Fabbri. Mamy nadzieję, że w przyszłym roku również ...

    Czytaj więcej...
Ambasador artykułyZłoty Medal
.