Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Firma wysokich standardów

Sushi Amarena

(pobierz recepturę w formacie pdf)

 

Składniki:

Ryż gotowany w mleku kokosowym 300g

Wiśnie  Amarena 15 szt

Skórka pomarańczowa kandyzowana 50g

Świeża pomarańcza plastry 20g

Przygotowanie:

Zrolować ryż przy pomocy specjalnej maty bambusowej do sushi . Połączyć skórkę pomarańczową  kandyzowaną razem z wiśnią Amarena i mocno zrolować razem. Przełożyć wszystko do form i pozostawić w lodówce na 1 godzinę.

W międzyczasie gotować  3 min. na dużym ogniu Fasolkę Mung razem z cukrem. Kiedy Sushi już ostygnie w lodówce odwinąć z bambusa i udekorować ugotowaną fasolką mung oraz świeżą pomarańczą.

Fasolka Mung

Osuszona Fasolka Mung 150g

Cukier 50g

Pasta Wasabi pistacjowa

Starte migdały 50g

Pasta pistacjowa Fabbri 25g

Kilka kropel ciemnego Rumu a.r

Przygotowanie:

Połączyć starte migdały razem z pastą pistacjową Fabbri oraz kilkoma kroplami Rumu. Dobrze wymieszać i odstawić.

Ostre paluszki czekoladowe z chili

Przygotowanie: wymieszać czekoladę razem z pieprzem chili, pozostawić do wystygnięcia w specjalnych formach.

Kompozycja:

Podawać Sushi razem z pastą wasali pistacjową, z sosem z  wiśni Amarena  i dekoracją z ostrych paluszków czekoladowych z chili.

 

Ambasador artykułyZłoty Medal
.