Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Firma wysokich standardów

VERINNE Z WANILIĄ BOURBON

(pobierz recepturę w formacie pdf)

 

Składniki: 

- Mus Waniliowy Bourbon

- Biszkopt

- Namoczona Wanilia Bourbon

- Ciemna czekolada polewa i wypełnienie

- Krokant Fabbri do dekoracji 

Mus Wanilia Bourbon

Śmietana 500g

Pastovocrem 60g

Mousscrem+5 80g

Pasta Wanilia Bourbon 20g

Przygotowanie:

Podgrzać śmietanę do 40⁰C, dodać Mousscream +5 i ostrożnie wymieszać. Dodać do śmietany Pastovocream i zamrozić szokowo na 2-3 min. Delikatnie ubitą śmietanę przełożyć do miksera i dodać Pastę Wanilia Bourbon.

Biszkopt

Ubić 10 żółtek w mikserze. Przełozyć do form i piec 15 min w 160⁰C. Po upieczeniu nasączyć w Wanili Bourbon

Bourbon Wanilia do nasączania:

Woda 100g

Cukier 30g

Pasta Wanilia Bourbon 5g

Maraschino 10g

Przygotowanie:

Podgrzać wodę do 50⁰C. Dodać cukier i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać Pastę  Bourbon Wanilia i Marschino.

 

 

Złoty MedalSklep internetowy
.